Webshop
Exclusief topSlijter
  	Aanbieding
    Dewar's 32Y Double Double Aged
Jaarwijn
      	Bier van de maand
      	Wijn van de maand
      	Malt van de maand
        Rum van de maand
       
      
      Deze uitzonderlijke whisky is gemaakt met behulp van het speciale 'quadruple aging'-proces dat is ontwikkeld door de fenomenale Master Blender, Stephanie MacLeod, die voor het vierde jaar op rij de titel Master Blender van het jaar heeft gekregen van de IWC!
Dewar's is een pionier in het 'dubbele verouderingsproces', waarbij alle melanges in het assortiment een secundaire rust ondergaan in eikenhouten vaten om de smaken te combineren en de blend extra zacht te maken.
Met de nieuwe 'Double Double'-reeks in beperkte oplage is dit proces een kunstvorm geworden, met een 'quadruple aging' of 'double double' verouderingsproces gecreëerd door Dewar's masterblender Stephanie Macleod.
Ten eerste bereiken de malt whisky's hun vereiste leeftijd en worden ze met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat. Hetzelfde gebeurt met de graanwhisky's. Vervolgens worden de twee soorten whisky met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat voor een secundaire dubbele rijpingsperiode. Ten slotte wordt de blend gefinisht in een ex-sherryvat.
Deze 32 jaar oude release is afgewerkt in Pedro Ximénez-vaten, waardoor de whisky "rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en een zijdezachte afdronk" krijgt.
      Dewar's is een pionier in het 'dubbele verouderingsproces', waarbij alle melanges in het assortiment een secundaire rust ondergaan in eikenhouten vaten om de smaken te combineren en de blend extra zacht te maken.
Met de nieuwe 'Double Double'-reeks in beperkte oplage is dit proces een kunstvorm geworden, met een 'quadruple aging' of 'double double' verouderingsproces gecreëerd door Dewar's masterblender Stephanie Macleod.
Ten eerste bereiken de malt whisky's hun vereiste leeftijd en worden ze met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat. Hetzelfde gebeurt met de graanwhisky's. Vervolgens worden de twee soorten whisky met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat voor een secundaire dubbele rijpingsperiode. Ten slotte wordt de blend gefinisht in een ex-sherryvat.
Deze 32 jaar oude release is afgewerkt in Pedro Ximénez-vaten, waardoor de whisky "rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en een zijdezachte afdronk" krijgt.
          
                        Original price was: 
                        € 165.28 
                        , Current price is: 
                        € 123.96
          
        Flacon
          Stock amount: 3
          Dewar aktie
        Product Information
- Origin
- Scotland
- Volume
- 50 CL
- Alc.Vol.
- 46% vol
- Type whisky
- Blended
- Taste
- Zeer zachte aanzet met volle smaken van gouden siroop, caramel, rozijnen en dadels, rijp fruit. Een verfijnde rooksmaak van rook die vrijkomt bij het roosteren van kastanjes.
- Finish
- Zeer zacht en rijk, stroperig en verfijnd waarbij het rokerig verdwijnt.

 
                         
 
 
  
 
  