Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaines Schlumberger Les Princes Abbés Pinot Blanc 2018

Domaines Schlumberger Les Princes Abbés Pinot Blanc 2018
Hoewel de Pinot Blanc al heel oud is (reeds bekend in de 16e eeuw), heeft hij pas de laatste jaren echt furore gemaakt. Deze druivensoort komt oorspronkelijk niet uit de Bourgogne, maar uit Noord-Italië. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd door de Angelsaksen. Daarna werd deze druif geleidelijk ook door de Fransen ontdekt en zij kregen waardering voor deze wijn vanwege zijn frisheid en souplesse en omdat hij zich goed laat combineren met eten.

Deze Pinot Blanc komt hoofdzakelijk uit de wijngaarden van Saering en Spiegel en uit Bux en Bollenberg.

Vinificatie: Langzame pneumatische persing, waarbij het sediment op natuurlijke wijze naar beneden zakt en het heldere sap vervolgens wordt verplaatst naar een andere tank. Eé tot vier maanden fermentatie in thermogereguleerde vaten. Rijpt zeven maanden op fijne droesem.

De kleur is licht citroengeel met intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en heeft een goede intensiteit. Primaire geuren voeren de boventoon: bloemen, citrusfruit (citroenschl) en specerijen (witte peper). Bij contact met zuurstof worden deze geuren verstrerkt en ontastaan er ook indrukken van appel, peer, hop en een lichte rokerigheid. De neus heeft een fijn karakter. Het jeugdige karakter geeft blijk van glans en een prettige firsheid. De aanzet in de mond is slank met een volle body. De wijn ontwikkelt zich met een openhartige levendigheid verder, met een mousserende toets. We komen dezelfde aroma's tegen als in de neus, waarin witte bloemen, citrusvruchten (yuzuschil, citroen), hop, peer, appel en rokerigheid nog steeds de boventoon voeren. De afdronk heeft een goede lengte, met een openhartige levendigheid en een verfijnd bittertje. De balans is elegant en vrij krachtig en geeft de wijn karakter. Het complexe smakenpalet is prettig.

De wijn is een uitstekende begeleider van blauwe leng met groente en cider, een groene salade, een gebakken ei in brioche met erwtjes of een vers geitenkaasje, zoals Broccui.
€ 9.91
Bottle
2 voor 20 euro
In shopping cart

Product Information

Origin
France
Region
Elzas
Volume
70 CL
Alc.Vol.
13% vol
Type wine
White
Type of taste Wine
Fresh & Dry
Taste
Het jeugdige karakter geeft blijk van glans en een prettige firsheid. De aanzet in de mond is slank met een volle body. De wijn ontwikkelt zich met een openhartige levendigheid verder, met een mousserende toets. We komen dezelfde aroma's tegen als in de neus, waarin witte bloemen, citrusvruchten (yuzuschil, citroen), hop, peer, appel en rokerigheid nog steeds de boventoon voeren.
Finish
De afdronk heeft een goede lengte, met een openhartige levendigheid en een verfijnd bittertje. De balans is elegant en vrij krachtig en geeft de wijn karakter. Het complexe smakenpalet is prettig.
Post a review