Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
't Bockje Bathmen
Wine
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine des Nugues Morgon

Domaine des Nugues Morgon
In de jaren 1970 en 1980 gaven onze ouders in december feesten met veel Beaujolais Primeur. De jonge, lichte en vooral heel goedkope wijn die wordt ieder jaar op de derde donderdag van november vrijgegeven. Beaujolais Primeur bestaat nog steeds, maar de glorietijd van de Primeur is al lang voorbij. Ondertussen wordt er in Beaujolais steeds meer serieuze wijn gemaakt, met name Beaujolais Village en de Grands Crus. Vanwege het goedkope imago van Beaujolais zien veel mensen deze soms erg goede wijn over het hoofd. Rode Beaujolais is van de druif Gamay gemaakt. De beste wijngaarden hebben een bodem van graniet of kalksteen met een toplaag van klei. Bij het wijnmaken wordt vaak de techniek van de marceration semi-carbonique toegepast. De met de hand geplukte trossen worden in hun geheel in het vergistingsvat gestort. Onder de druk van de bovenste trossen, barsten de druiven open en komt spontane vergisting op gang. De CO2 die door vergisting vrijkomt zorgt ervoor dat kleur en smaak uit de schillen worden gehaald, terwijl de tannines in de pitten en steeltjes blijven. Domaine des Nugues van Gilles Gelin is een van de rising stars van Beaujolais. Gilles zag al vroeg in dat je het met goedkope primeurs niet zou redden en heeft al vroeg enorm geïnvesteerd in kwaliteit. Biologische wijnbouw leidt tot gezonde, rijpe druiven. Gilles doet en laat vervolgens wat nodig is om een wijn te maken waarin het wijnjaar en de wijngaard tot uitdrukking komen. Op de granieten bodem met een zandlaagje groeien de 33 jaar oude vrijstaande gamay wijnranken (gobelet). Na de handmatige oogst gaan de druiven in een afgesloten tank en vindt de “semi-carbonic maceration” plaats. Dit om het optimale fruitige karakter aan de wijn te geven.
€ 12.39
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
France
Volume
70 CL
Alc.Vol.
13% vol
Type wine
Red
Serve
Lam, Eend, Boeuf
Post a review