Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

Vanaf 1-1-2025 geen koopavond meer op vrijdag

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
't Bockje Bathmen
Wine
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine du Hauts Perrays Coteaux du Layon

Domaine du Hauts Perrays Coteaux du Layon
Domaine des Hauts Perrays, gelegen op de hoogten van Chaudefonds-sur-Layon in het hart van Anjou Noir, is een toonbeeld van passie en precisie. Dit wijnhuis, ontstaan uit de samenwerking tussen twee Bourgondische vrienden, Gabin en Stéphane, koestert een diepe verbondenheid met de natuur en het terroir. De wijngaard beslaat 16 hectare, verspreid over diverse terroirs van schistdegradatie, waar druivensoorten als Chenin Blanc, Cabernet Franc, Grolleau, Pineau d'Aunis en Gamay floreren.

Dankzij de invloed van de Layon- en Loire-rivieren ontstaat er een microklimaat met ochtendmist, ideaal voor de ontwikkeling van Botrytis cinerea, ook wel edele rotting genoemd. Dit fenomeen is essentieel voor de productie van de verfijnde Coteaux du Layon, een wijn die zich kenmerkt door zijn rijke zoetheid, frisse zuren en complexe aroma’s van honing, gekonfijt fruit en specerijen.
De Chenin Blanc-druif, de koning van Anjou, speelt hierin de hoofdrol. Oudere wijnstokken, sommige meer dan 60 jaar oud, dragen bij aan de intensiteit en diepgang van deze wijnen. Met een focus op duurzame wijnbouw (HEV-gecertificeerd) en minimale interventie in de kelder, weet Domaine des Hauts Perrays wijnen te creëren die het karakter van hun terroir volledig tot uiting brengen. De combinatie van traditionele methoden en moderne inzichten resulteert in zoete wijnen met een perfecte balans tussen frisheid, finesse en complexiteit.

Met de hand geoogst in meerdere selectieve rondes (2 tot 3) om alleen trossen met botrytis (edele rot) te plukken. Langzaam geperst, koude bezinking en een lange fermentatie (4-6 weken) bij 16 tot 18°C. De fermentatie wordt gestopt door koeling om het gebruik van sulfieten te verminderen. Rijping gedurende 6 maanden in vaten op droesem. Natuurlijke restsuiker: 65 g/L.
€ 13.21
Bottle
Stock amount: 6
In shopping cart

Product Information

Origin
France
Region
Loire
Volume
75 CL
Alc.Vol.
11% vol
Type wine
Dessert
Type of taste Wine
Light & Sweet
Taste
Perfecte balans tussen honing, gekonfijt fruit en verfrissende zuren.
Finish
Mineraal in de afdronk.
Pairing
Geniet als aperitief, bij tapas, foie gras, een kaasplankje of een dessert.
Post a review