Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
't Bockje Bathmen
Wine
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir
Wijnhuis omschrijving
Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir).

Vinificatie
De druiven worden geoogst in november. Na de gisting, van ongeveer 3 ½ week, wordt de wijn opgeslagen voor 14 maanden. Traditioneel met lagering op eikenhouten vaten.

Herkomst
De wijngaarden zijn gelegen in Traben-Trarbach en Graach. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en keien.

Bijzonderheden
Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 130 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel, met een wereldwijde bekendheid. Markus Molitor is de grootste bezitter van de beroemde 'Steillage' Zeltinger Sonnenuhr.
€ 18.97
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
Germany
Volume
75 CL
Alc.Vol.
13% vol
Type wine
Red
Type of taste Wine
Fruity & Soft
Taste
et zuurgehalte is mooi in balans. De wijn heeft een mooie zachte mondvulling.
Finish
Complexe en lange finale.
Pairing
Te serveren bij wild, gebraden witvlees en rijpe kaassoorten.
Post a review