Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Brouwhoeve Whisky Don Martin 8 Años

Brouwhoeve Whisky Don Martin 8 Años
Don Martín is een juweeltje van een distilleerderij die traditie en vakmanschap combineert in een uitzonderlijke fles whisky van 8 jaar oud. Dit elixer is het resultaat van een samenwerking met Destilerías Manuel Acha, een familiebedrijf dat sinds 1831 traditionele en ambachtelijke producten produceert in Spanje. Het unieke van Don Martín ligt in het productieproces, dat begint met de selectie van de beste mouten en respect voor de traditionele technieken uit een oud familiereceptenboek. De distilleerderij profiteert van het klimaat van een prachtige vallei, waar fijne whisky rijpt in eikenhouten vaten van verschillende herkomst, waardoor aroma’s en smaken worden verfijnd tot een uitzonderlijk harmonieus evenwicht wordt bereikt.

Wat Don Martín echt uniek maakt, is het productieproces, waarbij oude droogtechnieken voor gerst met levend eikenhout nieuw leven worden ingeblazen vanwege het gebrek aan kwaliteitsveen in die tijd. Na ruim een ​​eeuw werden deze technieken herontdekt en werd deze beroemde whisky opnieuw geproduceerd.
Bij distilleerderij Brouwhoeve wordt het ambachtelijke proces achter Don Martín zeer gewaardeerd. In Benissa werken ze met kleine batches en traditionele technieken. Elk detail wordt met zorg, aandacht en passie behandeld, waardoor een uniek drankje ontstaat dat vakmanschap belichaamt.

Don Martín rijpt 8 jaar in eikenhouten vaten, waardoor hij een zachte en luxueuze vanillesmaak krijgt, wat de essentie is van het eindproduct. Vervolgens wordt het zorgvuldig overgebracht naar Europese eikenhouten vaten die speciaal zijn ontworpen om het gedurende enkele maanden te ontvangen. Deze tweede rijpingsperiode, bekend als ‘afwerking’, voegt lagen van smaak en complexiteit toe. Oloroso-sherryvaten, vooraf gedrenkt in deze versterkte wijn, geven de whisky een heerlijke fruitsmaak met een vleugje kruiden.
De samensmelting van deze twee rijpingsprocessen creëert een evenwichtig en uitzonderlijk smaakprofiel dat Don Martín onderscheidt van zijn concurrenten. De zachte, zoete vanilletonen, geharmoniseerd met de rijke en fruitige smaken van Oloroso-sherry, maken hem geliefd bij whiskyliefhebbers over de hele wereld, met een diepte en complexiteit die zich uitstrekt tot een warme en langdurige afdronk.

Don Martín wordt in het glas gepresenteerd in een boeiende amber- en bronstoon. Als je het glas nadert, begroeten zoete en kruidige aroma’s je, met duidelijke invloeden van het eikenhout, zoals vanille, honing en een vleugje karamel. De Oloroso Sherryvaten voegen tonen van gedroogd fruit en warme tonen toe, met nuances van rozijnen en hazelnoten.
De eerste slok onthult de rijkdom van deze whisky met een zijdezachte textuur en smaken van toffee, butterscotch en delicate kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. De Oloroso Sherryvaten zorgen voor een prachtige combinatie van rijp fruit, met hints van gedroogde abrikozen, vijgen en een vleugje sinaasappelschil.

De afdronk van deze 8 jaar oude whisky is warm en langdurig, waarbij de zoetheid van de Oloroso Sherry-invloed blijft hangen, samen met subtiele rokerige tonen afkomstig van het eikenhout. De ervaring culmineert met een aangename balans van kruiden en een vleugje pure chocolade. Don Martín is een juweeltje van een distilleerderij die je niet wilt missen.
€ 28.92
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
Spain
Volume
50 CL
Alc.Vol.
45% vol
Type whisky
Blended
Post a review