Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Benromach 2006 Sassiscaia 9 Years Old
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
NO BOX / ZONDER OMDOOS !
De Benromach distilleerderij bevindt zich iets ten noorden van de plaats Forres. Westelijk van de rivier loopt de Findhorn rivier. Benromach is afkomstig uit het Gaelic en betekent " ruige berg". De distilleerderderij werd in 1898 door Duncan MacCallum gebouwd, destijds ook eigenaar van de Glen Nevis distilleerderij en een compagnon F.W. Brickmann, een whisky handelaar uit Leith. Geopend in 1900 onder de naam Benromach Distillery Co. maar direct daarna, door slechte resultaten van Brinckmann whiskyhandel weer gesloten. Tussen 1907 en 1910 weer heropend onder de naam Forres, met Duncan MacCallum nu als enige eigenaar. Na de eerste wereldoorlog werd de originele naam Benromach weer ingevoerd. Na vele sluitingen en overnames werd Benromach in 1983 definitief gesloten en op de washbacks na geheel ontmanteld. In 1992 kocht de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail uit Elgin de lege gebouwen van Benromach en ook de nog overgebleven voorraden van United Distillers. De voorraad werd gebotteld en op de markt gebracht, waardoor er voldoende kapitaal vrij kwam om de distilleerderij weer in productie te brengen. In oktober 1998 werd Benromach door Prins Charles heropend. Daar United Distillers geen eigenaar van de waterbron en van de handelsnaam Benromach was, heeft het nog zes jaar geduurd tussen de aankoop en heropening. Die tijd had Gordon & MacPhail nodig om beide in handen te krijgen. Na de overname startte men in 1997 met de herbouw. De vier vernieuwde washbacks werden van het larikshout van de oude washbacks gemaakt en de vier nieuwe spirit stills zijn ten opzichte van de voorgaande voor de helft verkleind. De stills worden met stoom verhit. De rijping vindt hoofdzakelijk plaats op sherryvaten en ook op refill en bourbon vaten. Het water voor de productie haalt men via een pijpleiding uit de de Chapelton Spring en voor de koeling van de condensors komt het water uit het Sanquhar Loch.
De Benromach distilleerderij bevindt zich iets ten noorden van de plaats Forres. Westelijk van de rivier loopt de Findhorn rivier. Benromach is afkomstig uit het Gaelic en betekent " ruige berg". De distilleerderderij werd in 1898 door Duncan MacCallum gebouwd, destijds ook eigenaar van de Glen Nevis distilleerderij en een compagnon F.W. Brickmann, een whisky handelaar uit Leith. Geopend in 1900 onder de naam Benromach Distillery Co. maar direct daarna, door slechte resultaten van Brinckmann whiskyhandel weer gesloten. Tussen 1907 en 1910 weer heropend onder de naam Forres, met Duncan MacCallum nu als enige eigenaar. Na de eerste wereldoorlog werd de originele naam Benromach weer ingevoerd. Na vele sluitingen en overnames werd Benromach in 1983 definitief gesloten en op de washbacks na geheel ontmanteld. In 1992 kocht de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail uit Elgin de lege gebouwen van Benromach en ook de nog overgebleven voorraden van United Distillers. De voorraad werd gebotteld en op de markt gebracht, waardoor er voldoende kapitaal vrij kwam om de distilleerderij weer in productie te brengen. In oktober 1998 werd Benromach door Prins Charles heropend. Daar United Distillers geen eigenaar van de waterbron en van de handelsnaam Benromach was, heeft het nog zes jaar geduurd tussen de aankoop en heropening. Die tijd had Gordon & MacPhail nodig om beide in handen te krijgen. Na de overname startte men in 1997 met de herbouw. De vier vernieuwde washbacks werden van het larikshout van de oude washbacks gemaakt en de vier nieuwe spirit stills zijn ten opzichte van de voorgaande voor de helft verkleind. De stills worden met stoom verhit. De rijping vindt hoofdzakelijk plaats op sherryvaten en ook op refill en bourbon vaten. Het water voor de productie haalt men via een pijpleiding uit de de Chapelton Spring en voor de koeling van de condensors komt het water uit het Sanquhar Loch.
De Benromach 2006 Sassicaia Finish is de nieuwste editie van van deze veelgeprezen Wood Finish. Deze Speyside single malt heeft vanaf 2006 gerijpt in first-fill bourbon vaten gevolgd door een finish van 18 maanden in speciaal geselecteerde Sassicaia vaten. Sassicaia is een zogenaamde Super Tuscan uit Bolgheri in de Toscane. Deze release is gebotteld op 25 augustus 2015 op 45%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.
€ 49.58
Bottle
Stock amount: 1
Product Information
- Origin
- Scotland
- Volume
- 70 CL
- Alc.Vol.
- 45% vol
- Type whisky
- Single Malt
- Taste
- De fruitigheid van rode bessen zet door, nu met tonen van peper, chocolade, rijp fruit en wederom subtiele turfrook.
- Finish
- Middellang met de aroma’s van de smaak