Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Writers Tears Double Oak

Writers Tears Double Oak
Writers Tears Double Oak is een mooie licht bruine whisky afkomstig uit Ierland. Deze versie is een samenkomst van twee verschillende rijpings-stijlen. Een deel heeft namelijk op Amerikaanse bourbon barrels gelegen en de het andere op Franse eiken vaten uit de Cognac regio. Deze samensmelting zorgt voor een uiterst aangenaam aroma van vanille en een kruidige ondertoon van kaneel. Gevolgd door peer en pruim die het een zoet tintje geven. Zijn smaak is ook van fruitige aard maar meer in de citrus hoek. Tonen die perfect samen gaan met zijn geperste druiven smaak! Zijn afdronk houd lang aan met chocolade ondertonen en een gevarieerde selectie aan specerijen. Deze whisky heeft een alcoholpercentage van 46%
19e eeuw was een gouden tijdperk voor zowel Ierse whiskey en grote Ierse romanschrijvers en dichters. WB Yeats, Behan, Joyce, Oscar Wilde en vele anderen. Veel van deze grote schrijvers, op zoek naar inspiratie, zoeken hun toevlucht in hun plaatselijke café’s en kijken hoe de wereld voorbijgaat terwijl ze genieten van het comfort van hun favoriete whiskey.

In deze tijd rebelleerden Ierse whiskeybaronnen tegen de opkomst van wat zij zagen als inferieur graan van “Coffey Stills”. De baronnen waren beschermend tegen hun Ierse whiskeytradities met één whiskeymengeling die hoog boven alle anderen stond. Bekend als de “champagne van Irish Whiskey” was het een meesterlijke mix van potstill en malt whiskey’s, beide gedistilleerd in koperen potten. De samenwerking tussen schrijver en whiskey zou verdwijnen als de baronnen strijden tegen de vele kwalen van technologie, handel en andere oorlogen … dat is tot nu toe.

Writers’ Tears is een bekroonde recreatie van de legendarische 19e-eeuwse whiskey. Een unieke uitdrukking ingebed in de geschiedenis tussen literatuur en whiskey. Een mix van Pot Still en Single Malt whiskey’s om de “Champagne of Irish Whiskey” te creëren.
€ 41.31 € 37.18
Bottle
Stock amount: 7
Writer's Tears Double Oak aktie
In shopping cart

Product Information

Origin
Ireland
Volume
70 CL
Alc.Vol.
46% vol
Type whisky
Blended
Type of taste Whisky
Full & Rich
Taste
Zijn smaak is ook van fruitige aard maar meer in de citrus hoek. Tonen die perfect samen gaan met zijn geperste druiven smaak.
Finish
Afdronk houd lang aan met chocolade ondertonen en een gevarieerde selectie aan specerijen.
Post a review