Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Hooghoudt Aged 16 Years

Hooghoudt Aged 16 Years
De Aged 16 is het directe resultaat van een toevalstreffer die je maar één keer tegenkomt. De laatste batch moutwijn die in 1998 door Hero Jan Hooghoudt werd gestookt, is in 34 van de beste eikenhouten ex-Oloroso vaten gedaan. Sommige daarvan hadden toen al bijna honderd jaar dienst gedaan als sherryvat. De geschiedenis leert dat na zeven jaar een nieuwe medewerker met alle goede bedoelingen de vaten aanvulde met nieuwe moutwijn. Bij het zevende vat ontdekte hij zijn fout, welke achteraf de geboorte blijkt te zijn geweest van deze unieke prachtige Jenever. Er ontstond hierdoor namelijk een vloeistof waarin smaaktonen van de 23-jaar oude en 16-jaar jongere spirits elkaar op wonderlijke wijze versterken. Het eerste vat dat nu gebotteld wordt, vat nummer 598, bevatte een vloeistof rijk aan tonen van karamel, vanille, rijp fruit, maar ook opvallend veel fris kruidige tonen van onder meer sandelhout en timut peper. Dit karakter is vervolgens versterkt met gedistilleerde botanicals van onder meer hop, zoethout, iriswortel en jeneverbes. Er zijn 430 flessen uit het vat gekomen die de markt in zullen gaan. Een vurig volle vloeistof met een bijzonder verhaal waarin smaakwerelden elkaar op een unieke manier versterken.
€ 81.40
Bottle
Stock amount: 2
In shopping cart

Product Information

Origin
The Netherlands
Volume
70 CL
Alc.Vol.
59.2% vol
Type jenever
Overig
Taste
Vol, krachtig met smaaktonen van rozijnen, honing en geroosterde amandelen die mooi versmelten met de kruidige smaak elementen uit het hout.
Finish
Zeer lange afdronk.
Serve
Laat de jenever eerst in het glas rusten, vervolgens naar wens een drupje water toevoegen om de smaak nog meer te verdiepen.
Post a review