Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Fine Taste Good Living

Zomers tomatentaartje met gegrilde scampi’s en een glas Louise Bruneau Blanc! (4 pers.)

27 July 2023


Terug van vakantie en weer door in de drukte? Met dit gerecht waant u zich weer even op uw vakantieadres. Makkelijk te maken en heerlijk om te eten én te drinken! 

Zomerse tomatentaartjes - Louise bruneau Blanc - Gerecht - uw topSlijter

Dit heeft u nodig:

  • 1 fles Louise Bruneau Blanc
  • 1 teentje knoflook
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • ½ limoenschil
  • Venkelzaadje
  • 20 scampi's (ongepelde)
  • 3 el olijfolie
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 bak troskerstomaatjes
  • Handje vers basilicum
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • Wilde rijst
  • Rucola
  • 4 bakvormpjes 

Voorbereiding (marinade)

1. Pers de knoflook en halveer de kerstomaatjes. Snijd de mozzarella in plakken en rasp de limoenschil. Pel vervolgens de scampi’s, maar laat de staartjes zitten. Maak de scampi’s schoon (darmkanaaltjes verwijderen).

2. Meng de knoflook, olijfolie, de venkelzaadjes en het limoenrasp. Nu is de marinade klaar. Leg de scampi’s in de marinade en zet ze voor een uurtje in de koelkast.

De bereiding

1. Open de rol kruimeldeeg, rol deze uit en prik er gaatjes in met een vork, vet de bakvormpjes in en bekleed deze met het kruimeldeeg.

2. Was de troskerstomaatjes, de kroontjes mogen eraan blijven en verdeel deze over de bakvormpjes samen met de mozzarella. Voeg nog wat basilicum, peper en zout toe en bak de tomatentaartjes 20 à 25 minuten in de oven op 180° C, wanneer de mozzarella een mooi korstje vormt zijn ze klaar.

3. Grill de scampi’s en de halve tomaatjes op de barbecue, de grillpan of in de oven. Kruid ze met zwarte peper en fleur de sel. Serveer met de tomatentaartjes, gekookte wilde rijst en een handvol rucola.

Schenk een glas Louise Bruneau Blanc in en genieten maar!

« Back