Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
't Bockje Bathmen
Wine
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Chateau Saint Cosme Cotes du Rhone

Chateau Saint Cosme Cotes du Rhone
Château de Saint Cosme is een prachtige villa op zeer oude fundamenten. Er zijn gallo-romeinse resten gevonden en er staat nog altijd een romaanse kapel uit de 11e eeuw, opgedragen aan de heiligen Côme en Damien.

Rondom het huis en de bedrijfsgebouwen ligt een wijngaard van 25 hectare, waarvan 15 met de herkomstbenaming Gigondas. Door de geplooidheid van het terrein is hier sprake van een grote diversiteit van bodems. De ene keer domineert kalk, dan weer mergel en soms zand. En juist hier – en nergens anders – vind je ook ‘le tortonien’. Omdat het zo uniek is wordt dit ook ‘le tortonien de Saint Cosme’ genoemd. Het is blauwachtige mergel vermengd met heel fijn zand.


In het geologische mozaïek van dit wijngoed gedijen grenache, syrah, mourvèdre en nog wat andere mediterrane variëteiten als geen ander. Ook dankzij de zonnewarmte en anderzijds de verkoelende wind die door de kleine vallei achter Saint Cosme waait. Geen wonder dat hier veel oude stokken staan. Er is zelfs een perceel van een hectare met stokken die in 1875 geplant zijn!

Eigenaar Louis Barruol werkt in zijn wijngaard biologisch. Eigenlijk heeft hij nooit anders gedaan – ook toen het nog niet ‘bon ton’ was. “In feite zijn de oude methoden van onze voorouders de beste gebleken”, zegt hij. Voor de botteling worden de wijnen niet gefilterd.

De wijnen van Château de Saint Cosme reflecteren op de meest excellente wijze de essentie van Gigondas – het prachtig gelegen wijndorp aan de voet van het massief van Les Dentelles de Montmirail.

Louis Barruol heeft verder hogerop in de Rhône-vallei uitstekende contacten met collega-wijnbouwers. Zodoende kan hij voortreffelijk fruit kopen van de beste terroirs om het vervolgens zelf te vinifiëren en de wijnen onder de naam van Saint Cosme op de markt te brengen.
De 'Kleine Gigondas' van topproducent Louis Barruol.

Dit is de Côtes-du-Rhône van het eigen domein. De percelen missen maar net de appellation Gigondas. Wettelijk gezien zou op het etiket Côtes-du-Rhône Villages mogen staan. Het is dan ook een dijk van een Côtes-du-Rhône.
€ 11.56
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
France
Volume
75 CL
Alc.Vol.
15.5% vol
Type wine
Red
Post a review