Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

Vanaf 1-1-2025 geen koopavond meer op vrijdag

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine du Hauts Perrays Coteaux du Layon

(0,0 / 5)
Domaine du Hauts Perrays Coteaux du Layon
Domaine des Hauts Perrays, gelegen op de hoogten van Chaudefonds-sur-Layon in het hart van Anjou Noir, is een toonbeeld van passie en precisie. Dit wijnhuis, ontstaan uit de samenwerking tussen twee Bourgondische vrienden, Gabin en Stéphane, koestert een diepe verbondenheid met de natuur en het terroir. De wijngaard beslaat 16 hectare, verspreid over diverse terroirs van schistdegradatie, waar druivensoorten als Chenin Blanc, Cabernet Franc, Grolleau, Pineau d'Aunis en Gamay floreren.

Dankzij de invloed van de Layon- en Loire-rivieren ontstaat er een microklimaat met ochtendmist, ideaal voor de ontwikkeling van Botrytis cinerea, ook wel edele rotting genoemd. Dit fenomeen is essentieel voor de productie van de verfijnde Coteaux du Layon, een wijn die zich kenmerkt door zijn rijke zoetheid, frisse zuren en complexe aroma’s van honing, gekonfijt fruit en specerijen.
De Chenin Blanc-druif, de koning van Anjou, speelt hierin de hoofdrol. Oudere wijnstokken, sommige meer dan 60 jaar oud, dragen bij aan de intensiteit en diepgang van deze wijnen. Met een focus op duurzame wijnbouw (HEV-gecertificeerd) en minimale interventie in de kelder, weet Domaine des Hauts Perrays wijnen te creëren die het karakter van hun terroir volledig tot uiting brengen. De combinatie van traditionele methoden en moderne inzichten resulteert in zoete wijnen met een perfecte balans tussen frisheid, finesse en complexiteit.

Met de hand geoogst in meerdere selectieve rondes (2 tot 3) om alleen trossen met botrytis (edele rot) te plukken. Langzaam geperst, koude bezinking en een lange fermentatie (4-6 weken) bij 16 tot 18°C. De fermentatie wordt gestopt door koeling om het gebruik van sulfieten te verminderen. Rijping gedurende 6 maanden in vaten op droesem. Natuurlijke restsuiker: 65 g/L.
€ 13,21
Fles
Huidige voorraad: 6
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Loire
Druivensoort
Chenin Blanc
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
11% vol
Soort wijn
Dessert
Smaaktype Wijn
Licht & Zoet
Kleur
Licht strogele kleur met gouden nuances.
Geur
Een complexe neus met tonen van wit fruit (peer, perzik) en witte bloemen (meidoorn, acacia).
Smaak
Perfecte balans tussen honing, gekonfijt fruit en verfrissende zuren.
Afdronk
Mineraal in de afdronk.
Wijn-spijs
Geniet als aperitief, bij tapas, foie gras, een kaasplankje of een dessert.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review