Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Black Bottle 10Y Blended Scotch Whisky

(0,0 / 5)
Black Bottle 10Y Blended Scotch Whisky
De geschiedenis van Black Bottle begon in de lange en trotse regeerperiode van koningin Victoria in het kleine Crofters' dorp Torphins vlakbij Aberdeen in het noordoosten van Schotland. Drie zoons van de lokale schoenmaker James Graham, Charles, David en Gordon die destijds in de bloeiende bedrijfstak van de blended whiskyindustrie werkzaam waren begonnen een eigen bedrijf. Het eerste Graham kantoor werd gevestigd in de Unie Street, het hart van Aberdeen's commerciële centrum. De broers kregen een grote bekendheid door het blenden van mooie en zorgvuldig geselecteerde maltwhisky’s en grainwhisky’s. Deze 10 jaar oude is inmiddels een icoon geworden en al geruime tijd lastig te vinden. Het is een zeldzame blended whisky met een gerenommeerde naam geworden.

Naarmate de melange door de Graham broers werd verfijnd volgens de traditie van de Islay whisky's ontstond er een grotere affiniteit en samenwerking met de stokerij van Bunnahabhain. In 1879 brachten ze de Black Bottle Blended Scotch Whisky op de markt. Het ontwerp van de zwarte fles is de unieke 'Pot Still' vorm, die tot aan de dag van vandaag nog steeds dezelfde uitstraling heeft. Voor deze soepele en onderscheidende Blended Scotch Whisky wordt nog steeds via de traditionele en lange ervaring zeer zorgvuldig alleen de beste graan en malt whisky’s gemengd. Het hart van Black Bottle whisky wordt gevormd door de rijke melange van malts die geleverd zijn door de zeven distilleerderijen uit Schotland's bekendste whisky producerende eiland Islay.
Black Bottle 10 years is een blended Scotch whisky die malt en grain whisky's uit verschillende regio's combineert. Iedere gebruikte whisky die onderdeel van deze blend is, is minstens 10 jaar gerijpt. Verder is bekend dat heerlijk rokerige whisky, afkomstig van het Schotse Islay, een belangrijke rol binnen de samenstelling van de Black Bottle 10 years speelt.

Het aroma is van de Black Bottle 10 is rijk aan karakteristieke toetsen van turf, ziltige invloeden en een zweem van fruit. In de mond komen volle tonen van rook samen met frisse toetsen van kruiden en hieromheen zweven ziltige notities. De afdronk is lang, kruidig en ietwat rokerig.
€ 27,26
Fles
Huidige voorraad: 4
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review