Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Tomintoul Five Decades Speyside Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Tomintoul Five Decades Speyside Single Malt Whisky
Op een schitterende locatie vlakbij het dorp Tomintoul, het meest hoog gelegen dorp in de Schotse Hooglanden in het prestigieuze Glenlivet gebied in het hart van de Speyside regio, ligt de Tomintoul Distillery.
In het midden van de vorige eeuw duurde het meer dan een jaar om een waterbron te vinden die benut zou kunnen worden voor de productie van malt whisky.
De zoektocht eindigde met de ontdekking van de Ballantruan Spring, een bijzondere bron van het zuiverste water, genesteld in de Cromdale Hills. Vlakbij, aan de majestueuze Avon River werd vervolgens de Tomintoul Distillery gebouwd.
De natuurlijke omgeving, de hoge ligging, zuivere lucht en de hoge kwaliteit van het water uit de Ballantruan Spring dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van Tomintoul Speyside Glenlivet Single Malt- the gentle dram.
Angus Dundee Distillers, de eigenaren van de Tomintoul Distillery, brachten, samen met een team van goed opgeleide medewerkers, de distilleerderij tot grote bloei
Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan introduceerde Tomintoul Five Decades. Master Distiller Robert Fleming selecteerde vaten uit elk eerste jaar van de vijf decennia om deze whisky samen te stellen. Het leidde tot een romige en complexe dram waarin de karakteristieken van de vijf verschillende decennia prachtig tot uiting komen. De whisky kent een fijne balans tussen zoete, fruitige en kruidige tonen met subtiele accenten van eikenhout. Er zijn 5.320 individueel genummerde flessen gebotteld waarvan er slecht 250 voor Nederland beschikbaar zijn. De whisky is gebotteld in een fraaie karaf, un-chill filtered op een high strength van 50%. De details over de verschillende vintages vindt u onder de proefnotitie.
1965: uit het eerste jaar van productie, zacht en zoet met tonen van sinaasappelzeste, fruitcake, rozenblaadjes, Turks fruit en een hint van kruiden. 1975: gedistilleerd in een zeer warme zomer, zeer volwassen met rijke aroma’s van kruiden en vanille en in de smaak tonen van bloemen, zomerfruit en perendrups. 1985: koude winters en matige zomers na dit jaar bleken ideaal voor het rijpen van Tomintoul, de typische huisstijl van licht en zoet ontwikkelde zich voorbeeldig. 1995: om rijkdom toe te voegen werden de beste sherry butts geselecteerd, aroma’s van rozijnen, pruimen, sinaasappelzeste en vijgen en tonen van hazelnoot, walnoot en kruiden in de smaak. Twintig jaar rijping zorgde voor zeer verfijnde sherryinvloeden. 2005: tien jaar gerijpt op barrels van nieuw Amerikaans eikenhout, gekenmerkt door vanille, honing, kokos en een finale met kruidige tonen van eikenhout.
€ 330,57
Fles
Huidige voorraad: 2
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Speyside
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
50% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Afdronk
De afdronk is lang en zacht, eerst zoet met tonen van eikenhout en later kruidiger met gember, nootmuskaat en peper.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review