Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kiln Embers Wemyss Blended Malt Peated

(0,0 / 5)
Kiln Embers Wemyss Blended Malt Peated
Wemyss is een onafhankelijke bottelaar en een familie bedrijf met een grote passie voor malt whisky. Al sinds de 19e eeuw zijn ze actief in de whisky industrie sinds John Haig (de oprichter van Haig's) de eerste distilleerderij op de Wemyss grondgebieden bouwde. Tot op de dag van vandaag wordt het gerst van deze distilleerderij veel geprezen. Omdat men het idee had dat de consument het makkelijker zou begrijpen als er een smaak op de whisky stond werd hier mee begonnen bij de onafhankelijke bottelingen. De whisky's van Wemyss dragen vrijwel zonder uitzondering een smaak element in plaats van een leeftijd of de naam van de distilleerderij.
Naar aanleiding van de populaire en beperkte release van Velvet Fig in 2014, heeft Wemyss Malts deze no-age statement expressie gecreëerd om een extra peaty dimensie toe te voegen aan de blended malt range. Kiln Embers is dus ook een non-chill-filtered whisky, gebotteld op 45% ABV. Met een beperkte oplage van maar 12.000 flessen wereldwijd, wordt de Keln Embers gepresenteerd in een mooie geschenk doos en zal hij verkocht worden in gespecialiseerde winkels
Net als de overige edities van de Wemyss Malts blenden malts werd Kiln Embers vernoemd naar de natuurlijke smaken en aroma’s van de whisky. De naam en de doos werden geïnspireerd door het moutingsproces van de gerst, waar turf wordt toegevoegd aan de oven om de rokerige smaak in de whisky te ontwikkelen. Op de neus vermengt een lichte rook zich met gezouten citroenen en zoete bacon, terwijl haver en sinaasappelschil en heide turf terug te vinden zijn in de mond, wat resulteert in een zoete rokerige finish.
William Wemyss, Managing Director of Wemys Malts, merkte op “Toen ik dit bedrijf in 2005 opstartte, had ik nooit gedacht dat deze verbazingwekkende breedte van smaken te vinden was in whisky’s. Onze nieuwe ‘Kiln Embers’ heeft net nog iets meer rook dan onze bestaande rokerige favoriet de Peat Chimney en is een past perfect bij de viering van onze tien jaar in de industrie!”
€ 41,31
Fles
Huidige voorraad: 3
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
45% vol
Soort whisky
Blended Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Goud
Geur
Rokerig, met zilte tonen.
Smaak
Rokerig in balans met peperige kruidigheid
Afdronk
Stevig, met moutige en kruidige tonen
Serveertip
Wilt u Kiln Embers Wemyss Blended Malt Peated online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review