Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Camus Elegance VS

(0,0 / 5)
Camus Elegance VS
De vijf generaties van de Camus familie zijn niet alleen gepassioneerde wijnbouwers, maar zijn tevens de beste ambassadeurs van cognac. Zij hebben de uitzonderlijke expertise van het creëren van elegante cognacs doorgegeven van vader op zoon. Vandaag de dag wordt Maison Camus gerund door Cyril Camus; hij bewaakt het volledige productieproces van Camus Cognac.

Onder de aanduiding Camus Elegance produceert men de klassieke cognacs gemaakt van druiven uit de beste delen van de Cognac-streek, zoals de Grande et Petite Champagne en de Fines et Bons Bois.

Sinds 1909 heeft het gebied 'Cognac' een beschermde status. De grenzen zijn duidelijk omschreven en ook het gebruik van de druivensoorten is bepaald. Wat niet iedereen weet, is dat het eiland Ile de Ré eveneens tot het Cognac-gebied behoort. Op het eiland zijn zo’n 300 hectaren Bois à Terroir wijngaarden, die al sinds mensenheugenis bewerkt worden door Rétais, de inwoners van het eiland. De wijngaarden zijn aangeplant met de Ugni Blanc. Deze druif geeft de wijn een hoge zuurgraad en een betrekkelijk laag alcoholgehalte. De bodem is zandig en zilt en omdat de wijngaarden worden bemest met zeewier ontstaat er een uniek product. Het klimaat is ideaal: de winters zijn mild en de zomers koel door de invloed van de Atlantische Oceaan. Dit heeft uiteindelijk ook invloed op de cognac zelf, net zoals dat het geval is bij de malt whisky’s van Islay. Na de distillatie wordt de cognac op vaten van 200 liter gebracht om op het eiland te rijpen. Camus is het enige Cognac-huis dat onder de subnaam Ile de Ré cognacs produceert.
De Camus Elegance VS heeft een geheel eigen stijl, met een neus die charmant bloemig is, en een fruitige smaak met een vleugje peper. De smaak lijkt erg op die van een wat langer gerijpte VSOP Cognac.
€ 22,31
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort cognac
Cognac VS
Kleur
Sprankelend goud.
Geur
Prachtige samenstelling van fruit, hazelnoten en rozen
Smaak
Lichte pepersmaak en een verrassende rijke, maar subtiele, eikenhouten en vanille finish.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review