Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

NIEUW Wagging Finger gin. Dé gin uit Deventer. Nu te koop bij slijterij 't Bockje.

02 mei 2016

Wellicht heeft u er al van gehoord, wellicht nog niet. Wagging Finger is een nieuwe Nederlandse distilleerderij gevestigd in Deventer.

Wagging Finger start bescheiden maar met veel enthousiasme op een bedrijventerrein in Deventer waar een distilleerderij is ingericht en het komende jaar een prachtige Gin zal worden gestookt. Volgend jaar rond deze tijd zal het bedrijf verhuizen naar het Ketelhuis van de voormalige gasfabriek van Deventer. Een plek waar aan de ene kant de granen het pand binnen komen en aan de andere kant de alcohol in vaten het pand weer verlaat. Daar zullen mooie Jenevers, Korenwijnen en ook Whisky het licht gaan zien.

Traditioneel Progressief is hoe Wagging Finger zich presenteert. Eerlijk en kwalitatief goede producten die aanspreken bij de consument. Tegelijk progressief…verrassende innovaties en leunend op een grote community die Wagging Finger weer voorziet van feedback en ideeën. Wagging Finger heft haar vinger tegen de grote marketingmachines die ons alles laten geloven wat ze maar willen. Onder het motto‘’ Reclaiming our Heritage’’ wordt er een vuist gemaakt tegen de vele buitenlandse Gin’s want de basis toch ligt bij onze eigen “Genever”. Gin is zoals velen weten namelijk een verbastering van de Nederlandse Genever.Wagging Finger start bescheiden maar met veel enthousiasme op een bedrijventerrein in Deventer waar een distilleerderij is ingericht en het komende jaar een prachtige Gin zal worden gestookt. Volgend jaar rond deze tijd zal het bedrijf verhuizen naar het Ketelhuis van de voormalige gasfabriek van Deventer. Een plek waar aan de ene kant de granen het pand binnen komen en aan de andere kant de alcohol in vaten het pand weer verlaat. Daar zullen mooie Jenevers, Korenwijnen en ook Whisky het licht gaan zien.

Het eerste product waarmee Wagging Finger op de markt komt is de eigen Gin genaamd Wagging Finger Exercise V 1.0. Deze Gin gaat niet mee in de hype van overdadige citrus, te zoet of 40 verschillende exotische botanicals. Gin is een product dat leunt op de Jeneverbes. Het is zelfs voorgeschreven waar Gin voornamelijk naar moet smaken…Jeneverbes!! Er is dan ook gezocht naar een klassiek profiel dat tijdloos is. Die zoektocht is nog niet voorbij. Dit is immers pas de eerste release. Exercise V2.0 zal net weer even anders worden tijdens de zoektocht naar de perfecte Gin.

Exercise V1.0 heeft mooie lichte citrus invloeden in de neus. Mooie tonen van korianderzaad en sinaasappelschil met daar achter al snel de invloed van de jeneverbes. In de smaak komen dennennaalden, kruidig warm kaneel en kardemon naar voren.

Zoals de distilleerder Erik Molenaar graag wilde is de nasmaak licht bitter en drogend waarbij hij trouw blijft aan het door hem gewenste klassieke smaakprofiel. De Gin is gebotteld op 44% en er is geen koudefiltratie toegepast. Hierdoor blijft alle smaak en textuur behouden. Zowel puur als in de tonic is de Wagging Finger Exercise 1.0 fantastisch.

Deze gin is vanaf nu te koop in onze slijterij voor € 34,99 per fles.

« Terug