Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

EL DORADO RUM RARE COLLECTION nu te koop bij slijterij 't Bockje in Bathmen

El-Dorado-rare-collection-full-300x256.jpg01 mei 2016

ZEER BEPERKT EN SELECTIEF LEVERBAAR !

El Dorado, a truly unique rum.

Het unieke erfgoed: de Stills 

In de Demerara Distilleerderij zijn een aantal en unieke stills in gebruik, elk van origine afkomstig van verschillende suikerplantages in Guyana. De bekendste stills van de distilleerderij zijn echter de drie houten Stills, te weten: 
Enmore - Wooden Continuous Coffey Still 
Port Mourant - Wooden Double Pot Still 
Versailles - Wooden Single Pot Still 
Deze drie zijn gemaakt van Guyanees hardhout, genoemd Greenheart. 
Het feit dat de stills van hout gemaakt zijn draagt bij aan het unieke karakter van de El Dorado Rum, omdat het hout van de stills een unieke smaak toevoegt aan de rum. 

The Rare Collection 

Bij de Demerara Distillers Ltd. zijn ze er trots op dat ze de juiste balans hebben weten te vinden tussen traditie en moderne tijden. Met de historische stills heeft Demerara Distillers Ltd. als enige distilleerderij de capaciteit en het onderscheidend vermogen om unieke rums te creëren en ze van verschillende historische kenmerken te voorzien. De unieke historische rums zijn vanaf dag één, de basis geweest voor de aged El Dorado serie. De verschillende historische rums worden normaal gesproken met elkaar vermengd door de Master Blender om zo de aged El Dorado expressies te creëren. 

De Rare Collection serie is een ongeëvenaarde collectie van zeldzame en kostbare single marque aged El Dorado rums, cask strength, non blended en non-chill filtered, deze serie zal nu voor de eerste keer ooit, voor de consument beschikbaar zijn. 

De Rare Collection is een bijzondere traktatie voor de doorgewinterde rumkenners. Alle Rare Collection rums worden onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen in Guyana gerijpt op ex-bourbon vaten. De non blended botteling op vatsterkte gebeurt ook in Guyana. Deze historische rum serie wordt non-chill gefilterd om zo alle unieke individuele smaakprofielen zo veel mogelijk te behouden. Voor deze eerste beperkte vrijgave van de "Rare Collection" zijn 3 historische rum marques geselecteerd, allen gemaakt met behulp van de houten historische stills. En voor de toekomst............. kijk alvast uit naar nog meer releases. 

VERSAILLES 2002 

Gedistillerd in 2002, gebotteld in 2015, vatsterkte 63% 

Deze unieke 100% Pot Still rum werd gedistilleerd in 2002 op de Wooden Single Pot Still van het voormalige Versailles Sugar Estate. De Wooden Single Pot Still deed eerder dienst op het Versailles Estate op de westelijke oever van de rivier de Demerara. Heden ten dage bevindt deze unieke Still zich op Demerara Distillers Diamond complex en is het de enige operationele Wooden Single Pot Still in de wereld. Deze zeldzame Marque rum heeft meer dan 12 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 63% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel. Deze VSG vormt ook een belangrijk element in de El Dorado blend 12 Years Old. 

De proefnotities van Jesús Bernad: 

Kleur: 
Mooi goud amber. 

Neus: 
Zeer verleidelijk aroma van zoete vanille, honing en suikerkaramel, veel specerijen zoals kaneel en zoethout. 

Smaak: 
In de mond warm en droog maar diep in balans met de zoete tonen van droge abrikozen, vanille en toffee, mooie tonen van eikenhout, gedroogd fruit, amandelen; medium body, goed geïntegreerd met de alcohol. Een ronde en zoete afdronk. 

Totaal: 
Uitstekende rum met een verleidelijke persoonlijkheid en een originele finish: fris en zoet tegelijk.

De prijs van de El Dorado Versailles 2002 is € 200,- per fles.

ENMORE 1993 
Gedistilleerd in 1993, gebotteld in 2015 op vatsterkte 56,5%. 

Deze unieke 100% Continuous Still rum werd in 1993 gedistilleerd op de beroemde houten Continuous Coffey Still. The Wooden Continuous Coffey is van oorsprong in 1832 gebouwd op de Enmore Suger Estate en is de enige overgebleven Wooden Column Still in de wereld. Het rum marque dat op deze houten Continuous Coffey is gemaakt wordt nog steeds aangeduid als "Enmore" of "EHP" naar de heer Edward Henry Porter, de oprichter van de Enmore Estate. Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 21 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurt op een vatsterkte van 56,5 % en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel. Deze EHP vormt ook een belangrijk element in de El Dorade blend 21 Year Old. 

De proefnotities van Jesús Bernad: 
Kleur: 
Diep amber kleur. 

Neus: 
Een intense geur van hout en specerijen, met hints van zoethout, vanille, espresso koffie, bruine suiker en gedroogde vruchten zoals noten en amandelen. Zeer complex. 

Smaak: 
In de mond droog, met zachte tonen van eikenhout, rijpe zoete vruchten, zoals abrikoos en perzik, met een vleugje vanille en honing die de bitterheid van het eiken in balans brengen. Een evenwichtige rum en zeer aangenaam om te drinken, warm maar niet pittig. Medium body met een lange afdronk. 

Totaal: 
Uitstekende rum, zeer complex met een aantrekkelijk gevoel.

De prijs van de El Dorado Enmore 1993 is € 230,- per fles.

PORT MOURANT 1999 

Gedistilleerd in 1999, gebotteld in 2015, vatsterkte 61,4%. 

Deze unieke 100% Pot Still rum werd in 1999 gedistilleerd op de Wooden Double Pot Still van het voormalige Port Mourant Sugar Estate. De Port Mourant Pot Still is de enige operationele houten dubbele Pot Still in de wereld. In 1732 werd het Port Mourant Estate opgericht en wordt gezien als één van de oudste landgoederen ter wereld. Deze historische Rum Marque wordt geproduceerd op de Wooden Double Pot Still, aangeduid als PM. Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 15 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 61,4% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel. Deze PM vormt ook een belangrijk element in de El Dorado blend 15Y Old. 

De proefnotities van Jesús Bernad: 
Kleur: 
Diep goud amber. 

Neus: 
Rokerig, aardse en kruidige aroma's met een grote intensiteit, met tal van rijpe zoete vruchten, zoals gebakken appels, kruiden zoals vanille en kaneel, op de achtergrond tonen van zoethout en gedroogde vruchten zoals amandelen en noten, in balans gebracht met de citrustonen. 

Smaak: 
In de mond smaakvol en droog, warm maar niet pittig met levendige tonen van hout, zoete specerijen, groogde vruchten zoals hazelnoten en snoep, citrusvruchten. Mooie balans tussen zoete tonen en elegante bitterheid; full body rum, warm met een zachte afdronk. 

Totaal: 
Uitstekende rum in een zeer aantrekkelijke Demerara stijl, met een mooie balans en een elegante persoonlijkheid.

De prijs van de El Dorado Port Mourant 1999 is € 255,- per fles.

Extra info Demerara Distillers

De internationaal bekroonde El Dorado Rums worden door Demerara Distillers Limited in Guyana geproduceerd. Hier wordt sinds 1670 de traditionele teelt van suikerriet gecombineerd met het distilleren van rum met het kenmerkende El Dorado-aroma. 

Demerara Distillers combineert lokale tradities en vakmanschap met moderne en verfijnde verwerking- en distilleertechnieken. De veelzijdige El Dorado Rums worden o.a. gedistilleerd in de beroemde en unieke houten distillatiekolom. De zeer bijzondere houten distillatiekolom (sinds 1832) deed zijn werk oorspronkelijk op de Enmore suikerplantage. Nu staat deze unieke kolom op de distilleerderij van Demerara Distillers. 


El Dorado Rum biedt u een unieke waaier van rum om ontdekt te worden. Voor ieder gehemelte en voor elke gelegenheid is er een prachtige rum uit de "range" jaargangen. Voor de kenner maar ook voor de meest spannende cocktails in onze hedendaagse levensstijl.

Voor meer informatie kijk op de internetpagina van El Dorado rum: www.theeldoradorum.com, of kom langs in de slijterij of bel 0570-541278.

« Terug