Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Tiramisu met citroen en Limoncello Di Fiorito

Tiramisu is een Italiaans dessert. Vrijwel iedereen kent deze overheerlijke dessert maar wist u dat het per toeval pas ontdekt is in de jaren 70 van de vorige eeuw? Ado Campeol, eigenaar van restaurant Le Beccherie in Treviso liet per ongeluk een lepel mascarpone in een kom met eieren en suiker vallen. De kok en mevrouw Campeol proefde deze mix en zagen er potentie in. Naast dit mengsel besloten zij het te serveren met o.a. in koffie gedoopte lange vingers koek en te bestrooien met cacao. En zoals wij al weten heeft dit goed uitgepakt! Nu één van de bekendste dessert in Italië.

De originele Tiramisu wordt gemaakt met marsalawijn maar met Limoncello Di Fiorito smaakt de tiramisu lekker fris!

Citroen tiramisu met Limoncello Di Fiorito - uw topSlijter gerecht

Dit heeft u nodig:

  • 1 fles Limoncello Di Fiorito
  • 1 pak lange vingers koek
  • 1 pak mascarpone
  • Slagroom
  • Poedersuiker
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • Suiker
  • Mixer
  • Diverse kommen
  • Schaal


Bereiding
1. Maak de 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en houdt deze apart. Snijd de citroenen vervolgens doormidden, pak een kom en pers het sap eruit in deze kom. Pak twee andere kommen en splits de eieren in eiwitten en dooiers. Klop de eiwitten stijf samen met 1 eetlepel poedersuiker.

2. Klop in de kom met eidooiers samen met 75 gr suiker het mengsel tot licht en schuimig. Dit duurt circa 3 minuten. Voeg hier vervolgens 250 gr mascarpone, de helft van de citroenrasp en 3 eetlepels citroensap aan toe. Klopt dit samen nog eens goed door.

3. Pak weer een andere kom en klop hierin 200 ml slagroom stijf. Schep dan voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel. Spatel vervolgens het opgeklopte eiwit door het mengsel. Pak een diep bord en maak een mengsel van het overgebleven citroensap en doe hier een scheut Limocello Di Fiorito bij.

4. Zet vast een schaal klaar en doop de lange vingers één voor één door het Limoncello mengsel en leg de lange vingers dan in een schaal. Doe vervolgens een laagje roommengsel over de lange vingers in de schaal. Herhaal dit met nog een laag gedoopte lange vingers en vervolgens weer met het roommengsel.

5. Strooi de rest van de citroenrasp over de schaal. Dek de schaal af en laat het een nacht opstijven in de koelkast.

6. Geniet de volgende dag van deze overheerlijke citroen tiramisu!

Klik hier voor nog meer gerechten of mixtips!

« Terug