Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Mackmyra Predludium 05 Swedish Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Mackmyra Predludium 05 Swedish Single Malt Whisky
De geschiedenis van Mackmyra begon in 1998 in een Zweeds winterresort, waar acht vrienden van het Royal Institute of Technology elkaar ontmoetten tijdens een skireis. Het volgende jaar werd een bedrijf opgericht, en na jarenlang experimenteren met 170 verschillende recepten, vestigden ze zich uiteindelijk in 2002 Datzelfde jaar werd er een nieuwe distilleerderij gebouwd in de oude molen en krachtcentrale in Mackmyra , die in oktober in gebruik werd genomen. De eerste limited edition single malt whisky, Preludium 01, gelanceerd in februari 2006 en uitverkocht in minder dan 20 minuten.
Alle ingrediënten die in de productie worden gebruikt, zijn afkomstig uit een straal van 75 mijl rond Mackmyra, met uitzondering van de gist , die van Rotebro is . Het water ondergaat een natuurlijk filtratieproces in een nabijgelegen esker en wordt alleen gesteriliseerd met een UV-licht met hoge intensiteit . De turf is afkomstig van een lokaal veengebied in de buurt van Österfärnebo , en de distilleerderij gebruikt gerst van Dalarna en Strömsta Manor in Enköping
Mackmyra bottelt al zijn waren in hun natuurlijke kleur, zonder toevoegingen, en veroudert hun spirit in vier verschillende vattypen : bourbon , sherry , en in een speciaal vat gemaakt van klassieke Amerikaanse bourbonvaten en Zweedse eik. De whisky wordt in het algemeen gerijpt 50 meter onder de grond in de in onbruik geraakte Bodas Mine in Hofors , en de meeste releases hebben op geweest vatsterkte , met uitzondering van de First Edition en Mackmyra Brukswhisky
Mackmyra heeft twee actieve distilleerderijen. De eerste ging in 2002 van start bij Mackmyra, met een full-sized pot nog steeds van Forsyth's in Rothes , Schotland , Zweedse roestvrijstalen washbacks en een Duitse mash-tun , met een productiecapaciteit van 600.000 flessen per jaar.
Een tweede distilleerderij, ongeveer 6 mijl ten oosten van het dorp Mackmyra, werd gebouwd en in 2011 in gebruik genomen. De projectkosten werden geraamd op SEK 50 miljoen, met twee full-sized potstills met een productiecapaciteit van 1,8 M flessen a jaar. Het is zeven verdiepingen hoog en gebruikt de zwaartekracht om veel interne processen binnen de distilleerderij aan te drijven, wat resulteert in ongeveer 45% minder energieverbruik in vergelijking met de eerste distilleerderij.
Mackmyra Preludium 05 is in de smaak, kruidig met volle zoetige tonen van vanille van de geschroeide vaten en in de afdronk terugkerende tonen van het eikenhout en stevige lang hangende kruidige tonen.

Deze Preludium 05 is een gelimiteerde oplage van de Zweedse Mackmyra malt whisky. In 2001 had men twee soorten geproduceerd: één elegante, fruitige variant en één meer geprononceerde Zweedse rokerige variant. De combinatie van deze twee malt whisky’s geven de betekenis aan de woorden “Swedish Malt Whisky”.
BOTTLING SERIE Flavoursome Small Casks
BOTTLED 08.08.2007
NUMBER OF BOTTLES 24000
€ 74,37
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Zweden
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
48.4% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Medium & Granig
Kleur
Goud
Geur
Zachte fruit aroma's met vanille van het hout, gemarkeerd door rokerige tonen van de zee en lichte turf.
Smaak
Fris met aroma's van fruit en vanille en chocolade tonen, daarna rokerige turf tonen.
Afdronk
Lang met terugkerende fruit en vanille aroma's, rokerig en lichte ziltige tonen.
Serveertip
Wilt u Mackmyra Predludium 05 Swedish Single Malt Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review