Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Adelphi Glover 4th Edition 18 Years Old Release 2017

(0,0 / 5)
Adelphi Glover 4th Edition 18 Years Old Release 2017
The Glover is een unieke whisky en een uniek experiment van de onafhankelijke bottelaar Adelphi. Een blend van Schotse en Japanse malt whisky’s ter ere van de relatie tussen Schotland en Japan en een eerbetoon aan Thomas Blake Glover. Geboren in Fraserburgh, opgegroeid in Aberdeen en op jonge leeftijd verhuist naar Japan waar hij bekend is geworden als de ‘Schotse Samurai’. Hij had een grote invloed op de modernisatie van Japan in de 19e eeuw en werd daardoor de eerste buitenlander die van de Japanse keizer de ‘Order of the Rising Sun’ ontving. Een hoge Japanse onderscheiding.

Alex Bruce, de Managing Director van Adelphi en de blender van deze whisky is de achter-achterkleinzoon van de ‘Earl of Elgin’ die de eerste handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en Japan sloot in 1858. Het was deze overeenkomst die de weg voor ondernemers en handelaren als Thomas Blake Glover vrijmaakte.
Een whisky dus die om de band tussen Japan en Schotland draait. Of beter gezegd twee whisky’s want er zijn twee varianten. Beiden gebotteld op initiatief van Jim Millar die zich nadrukkelijk bezighoudt met de betrekkingen tussen beide landen waar whisky een grote rol speelt.
Deze The Glover 18 years old is de vierde release na een 14, 18 en 22 jaar oude botteling in 2015. Deze 18 years old is net als de voorgaande releases een blend van malts uit 3 single casks gedistilleerd bij de inmiddels gesloten Hanyu distilleerderiij in Japan, Longmorn en Glen Garioch. Een gelimiteerde release van 1406 flessen, tenminste 18 jaar oud en gebotteld op vatsterkte van 49,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.
Adelphi, als distilleerderij opgericht in 1826, is nu in Schotland een van de meest gewaardeerde Independent Bottlers van zeldzame en bijzondere Single maltwhisky's. In 1825 werd de Adelphi distilleerderij door de gebroeders Charles en David Gray opgericht. De distilleerderij werd gebouwd op een stuk grond (waar voorheen een boomgaard was), ten zuiden van Clyde's Victoria Bridge in de noordelijke kant van de Gorbals. De Gorbals is een gebied net even buiten Glasgow. De familie Gray beheerde de Adelphi distilleerderij tot aan 1880. A. Walker and Co. nam in dat jaar de distilleerderij over en bracht de Adelphi distilleerderij tot grote bloei. In 1902 werd de distilleerderij door DCL overgenomen, de productie verminderde en in 1907 stopte men ook met het distillatie proces. De schoorsteen van de distilleerderij werd in 1971 neergehaald, de warehouses bleven nog staan maar zijn nu ook allemaal verdwenen. In 1993 deed een achterkleinzoon van Archibald Walker, door de oprichting van een firma als Independent Bottler met de naam Adelphi, de oude naam weer herleven. Jamie was vastbesloten om absoluut geen consessies te doen bij het kopen van Single maltwhisky's. Hij koos voor kwaliteit en niet voor volume en liet dit ook vastleggen toen hij in 2004 Adelphi verkocht aan nieuwe eigenaren, die hun sporen (en ook hun ouders) in de whiskyhandel al verdiend hadden. De grote whiskykenner Charles McLean adviseert welke vaten er gebotteld moeten worden. Tot op de dag van vandaag hebben zij die belofte waargemaakt, door uitsluitend de beste kwaliteit whisky's op de markt te brengen.
€ 164,46
Fles
Huidige voorraad: 3
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
49.2% vol
Soort whisky
Blended Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Kersenhout
Geur
Oude eiken boekenkasten, sinasappelschil, limoen marmelade, aardbei Manuka honing en violen.
Smaak
Mond vullend, kruidig, decadent marsepein en melkchocolade.
Afdronk
Fantastisch uitgebalanceerd met verse peper en een pufje rook
Serveertip
Wilt u Adelphi Glover 4th Edition 18 Years Old Release 2017 online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review