Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Cardenal Mendoza Brandy

(0,0 / 5)
Cardenal Mendoza Brandy
De Cardenal Mendoza is de hoogste kwaliteit brandy van Romate en wordt algemeen beschouwd als één van de allerbeste van Spanje. Hij wordt 2-maal gedistilleerd, tot een alcoholpercentage van 65%. Dit blanke basisproduct heet 'holandas' en wordt daarna aangelengd tot 40% alcohol en daarna 3 jaar in Amerikaans eikenhouten vaten bewaard. Dan rijpt het distillaat nog eens 15 jaar in Amerikaanse vaten waar voorheen Oloroso-sherry’s in rijpten. Uniek is dat er geen kunstmatige toevoeging gebruikt is. Het is namelijk toegestaan om bijv. caramel of kleurstoffen bij te blenden.
Sánchez Romate Hnos is een middelgroot bedrijf, waar voorbeeldige sherry's en de wereldberoemde brandy 'Cardenal Mendoza' worden gemaakt. De Bodega is in 1781 opgericht door Don Juan Sánchez de la Torre en is na ruim 200 jaar nog steeds in familiebezit. Kwaliteit en traditie staan hoog in het vaandel bij Sánchez Romate en een ieder die de imposante vatenkelders in Jerez de la Frontera heeft bezocht kan dat beamen. Hier, in de fraaie kelders heerst een weldadige rust, de tijd staat stil, de sherry's en brandy's rijpen voor ze uiteiundelijk p fles gaan. Romate is de enige firma in Jerez waarvan het grootste deel van de wijndistillaten wordt geëxporteerd. Belangrijke afnemers zijn Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Nederland, België en Japan.
Op een paar uitzonderingen na komen bijna alle Spaanse brandy’s uit het gebied Jerez, het sherrygebied in het uiterste zuiden van Spanje. Bijna iedere sherryproducent maakt ook een brandy. Zij halen de ruwe distillaten of wijnen uit het grote gebied La Mancha, ten zuiden van Madrid. De witte druif die hier groeit is de Airén, als wijndruif van matige kwaliteit, maar als basis voor distillaten zeer geschikt. De verschillen in kwaliteit kunnen zeer uiteenlopen, elke producent heeft z'n eigen visie.
.
€ 25,61
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Spanje
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Kleur
Amber bruin
Geur
Heerlijke volle geur van Oloroso sherry.
Smaak
Pure Chocolade, caramel en krenten.
Afdronk
Volle ronde afdronk
Wijn-spijs
Als digestief na de maaltijd.
Serveertip
Schenk hem bij voorkeur in een groot cognacglas zodat de aroma's optimaal tot hun recht komen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review