Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kozakkenruter

(0,0 / 5)
Kozakkenruter
November 1813
Napoleon wordt verslagen in Rusland. Het Franse leger vlucht via West-Europa terug naar Frankrijk en wordt daarbij achtervolgd door de Kozakken. Deze goed getrainde Russische soldaten op snelle paarden doen daarbij ook het Twentse plaatsje Vriezenveen aan.



In de late avond draven ze de Dorpsstraat op. Het is koud en guur. Hier en daar schijnt er nog een beetje licht door de ramen. Zo ook bij de boerderij van Jan Winter. Op het moment dat hij aanstalten maakt om naar bed te gaan, hoort hij gestommel aan de zijdeur. Voor de deur staan vijf Kozakken.Een van hen houdt zijn kruik omhoog en roept het woord schnaps. Jan begrijpt wat ze willen, maar heeft geen schnaps in huis. Hij merkt op dat de mannen Russisch zijn, doordat hij hun taal herkent van z’n zaden- en linnenhandel naar Sint-Petersburg. Jan nodigt ze uit om binnen te komen en zich op te warmen. Er komt een klein vat eigengemaakte Vriezenveense likeur op tafel. Een van de ruiters laat z’n kruik, die nog voor een klein deel gevuld is met wodka, vullen met de likeur.



Hij proeft het en vult de glazen die op tafel staan. Allen zijn ze het er over eens dat de twee dranken samen een unieke combinatie vormen. Vele jaren later wordt door nazaten van Jan Winter het recept van zijn eigengemaakte likeur vermengd met Russische wodka gevonden. Deze drank wordt binnen de familie Kozakkenruter genoemd. Tegenwoordig wordt ‘Kozakkenruter’ geproduceerd in de authentieke distilleerderij van Kalkwijck Distillers op slechts 8 kilometer afstand van Vriezenveen.
Deze ambachtelijke likeur is met passie gestookt naar een oud Vriezenveens recept met een bijzondere historie. Meerdere kruiden zijn samen met een vleugje wodka verwerkt tot een uitgebalanceerde smaak, die het drinken zeker de moeite waard maakt.
€ 11,56
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
25% vol
Soort likeur
Kruidenlikeur
Geur
Kruidig, anijs, kruidnagel en dropachtig.
Smaak
Zoetige kruidenborrel met zachte melange van kruiden
Afdronk
Droppige afdronk
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review