Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00-12.30 en 13.30-18.00 uur
Wo: 09.00-12.30 en 13.30-18.00 uur
Do: 09.00-12.30 en 13.30-18.00 uur
Vr: 09.00-12.30 en 13.30-20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

“The Godfather”, groot liefhebber van Whisky

“The Godfather”, liefhebber van Whisky

Wie kent de beroemde oneliner niet: ‘I’m gonna make him an offer he can’t refuse‘. En: “They made her drink whisky. And then they tried to take advantage of her”. Of de volgende scene: Don Vito Corleone, zittend aan zijn bureau met een gevuld glas, terwijl hij zijn verleende gunsten overdenkt ten aanzien van het huwelijk van zijn dochter…..
The Godfather

……..Proeft u het al, de whisky en de sigaren van Don Vito Corleone? Whisky en “The Godfather” zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is inmiddels 45 jaar geleden dat de familie Corleone voor het eerst te zien was in de bioscopen. De film kwam uit op 24 maart 1972 en was gebaseerd op het boek van Mario Puzo, met Francis Ford Coppola als regisseur en als hoofdrolspelers namen als: Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan en Diane Keaton. Het verhaal gaat over Don Vito Corleone, die niet alleen aan het hoofd van de familie stond, maar ook van een New Yorks-Siciliaans maffia-imperium. De film bleek een enorme hit en won velen prijzen, waaronder vijf Golden Globes en drie Oscars.

De officiële trailer van The godfather:

“great men are not born great, they grow great,” ― Mario Puzo The Godfather

Godfather Cocktail Recept

In de jaren 70 werd dit drankje enorm populair. Het is niet helemaal zeker hoe dit komt. Men zegt dat Marlon Brando deze cocktail zelf dronk. In ieder geval kunt u het zich vast voorstellen: Don Corleone, zittend aan zijn bureau, met dit drankje in zijn hand. Met de zoete Italiaanse likeur “Amaretto” is de link naar “The Godfather” wel zo gelegd. Het drankje is eenvoudig maar verfijnd en is de perfecte cocktail voor iedere whiskyliefhebber.
Ingrediënten:
• 1/5 deel Scotch Whisky
• 1/5 Amaretto likeur
• 4-6 ijsblokjes

Bereidingswijze:
Deze cocktail serveert u in een whiskyglas. Begin met 4-6 ijsblokjes. Schenk uw favoriete whisky en daarna evenveel Amaretto over de ijsblokjes heen. Goed roeren en genieten. Liefst met een goede vriend(in) natuurlijk.

Leuk hebbedingetje ‘On the Rocks’

Whisky Stones: Simpel, eenvoudig en handig. Dit waren de uitgangspunten die ze in gedachten hadden toen de Whisky Stones in 2007 werden ontwikkeld. De steentjes moeten eerst even gewassen worden en daarna enkele uren in vriezer geplaatst. In Schotland werd vroeger al whisky gekoeld door een hand kiezels uit de beek te halen. Hier komt ook de term 'Whisky On the Rocks' vandaan. Als je ijs in je whisky doet komt er water bij. Dit is vaak funest voor de aroma's en smaak. Als je wel wilt koelen maar niet wilt verdunnen zijn deze Whisky Stones een goede optie. https://whiskystones.com

“Revenge is a dish that tastes best when served cold.” ― Mario Puzo, The Godfather

“Cannoli” Italiaans Nagerecht

Wie kent de uitspraak van Peter Clemenza in “The Godfather” niet; net nadat Paulie vermoord is in de auto zegt hij tegen Rocco: “Leave the gun. Take the cannoli”. Wanneer u dit Siciliaanse nagerecht proeft, snapt u waarom. Deze heerlijke deegrolletjes worden gevuld met ricotta, chocolade en gekonfijte vruchtjes. Zelf proberen? Klik hier.


Geniet van Whisky en “The Godfather”

Drink bij dit typische “Godfather” gerecht Whisky, het favoriete drankje van Don Vito Corleone.

Tip, de Malt van de Maand oktober: Glencadam Highland Single Malt Whisky.
Deze Whisky van 10 jaar oud, heeft een levendig, intense geur met frisse gras- en citrusaroma’s en hints van kruidig eikenhout. De smaak is zuiver met frisse citrus tonen. Een plezierige harmonie van fruitige zoetheid en zachte tonen van kruidige eikenhout. De afdronk is lang, rijk, met tonen van frisse gerst en zoete mout. Heerlijk om van te genieten tijdens het kijken naar “The Godfather I, II, III”!

“Friendship is more than talent. It is more than government. It is almost the equal of family. Never forget that.” ― Mario Puzo, The Godfather

Bar Vitelli

Bar Vitelli, aan het Piazza Fossia 7, in het dorpje Savoca, is dankzij de film wereldberoemd. Het lijkt alsof de tijd sinds de filmopnames bijna stil heeft gestaan. Alles draait hier nog om Il Padrino. De plekken waar Coppola zijn scènes schoot, zijn bijna heilig. De oude dorpsbewoners herinneren zich de dagen van de filmopnames nog maar al te goed. Grappig om te weten: het vliegengordijn in de deuropening van de bar is nog precies hetzelfde als in de film.

Bekijk hier de scene op het terras van Bar Vitelli

In deze beroemde scene zegt de bodyguard van Michael het volgende: “in Sicilia le femmine so’ come la lupara” (‘Siciliaanse vrouwen zijn gevaarlijker dan geweren’). In de volgende scène zien we Michael en zijn twee bodyguards uit het straatje links van Bar Vitelli komen, waarna ze op het terras van de bar plaatsnemen. Het is niet heel goed te zien in de scene, maar het is niet onwaarschijnlijk dat de fles op tafel Whisky bevat, het favoriete drankje in de film.

Nog steeds is het mogelijk om een goede Whisky te drinken op het terras van Bar Vitelli. Met een heerlijke sigaar, onder de met druivenranken bedekte pergola, waant u zich even in de film als een echte Godfather. Waarna u zeker een kijkje binnen in de bar moet nemen; hier hangt het vol met oude foto’s en krantenartikelen uit de tijd dat de film werd geschoten.

“Italians have a little joke, that the world is so hard a man must have two fathers to look after him, and that's why they have godfathers.” ― Mario Puzo, The Godfather

Klik op het plaatje om de volledige triology te bestellen.