Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00-12.30 en 13.30-18.00 uur
Wo: 09.00-12.30 en 13.30-18.00 uur
Do: 09.00-12.30 en 13.30-18.00 uur
Vr: 09.00-12.30 en 13.30-20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Pellegrino wijnproeverij vrijdag 22 november a.s. vanaf 20.00 uur.

Pellegrino logo.jfif

Op vrijdag 22 november hebben we weer een super leuke proeverij onder leiding van wijnexpert & sommelier Niek Beute
Dit keer gaan we een uitstapje maken naar het prachtige Italië. Niek is een professional die u meeneemt op een inspirerende reis langs de wijndomeinen van Cantine Carlo Pellegrino in Sicilië, Italië.

Op zijn eigen originele wijze entertaint hij de deelnemers aan de proeverij, zodat zij met een glimlach om de mond zullen vertrekken.

 

Extra info Carlo Pellegrino

De naam Carlo Pellegrino is een begrip in de wijnwereld van Sicilië. In 1880 startte notaris Paolo Pellegrino samen met zijn zoon Carlo met het maken van wijn.  Na het overlijden van zijn vader heeft Carlo de leiding op zich genomen en het bedrijf verder uitgebreid.  En ook nu nog leidt de familie dit prachtige bedrijf met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland, met name in het westelijk deel. Ruim 60 procent is bestemd voor de binnenlandse consumptie, de rest gaat naar het buitenland.

Cantine Carlo Pellegrino heeft een drietal gespecialiseerde locaties. In Marsala, daar waar het allemaal begon, staat de mooie historische wijnkelder die het bezoeken waard is en waar nog steeds Marsala wordt gemaakt.  Marsala is, net als sherry, madeira en port, een met alcohol versterkte wijn: fascinerend, gemaakt van inheemse druiven als grillo, cataratto en inzolia. Marsala rijpt altijd in houten vaten, de mooiste soms meer dan 20 jaar, waarvan deels in barriques.

Dan is er een kelder in Cardilla, net buiten Marsala, waar alle stille wijnen worden gemaakt. Deze kelder is supermodern en voorzien van de nieuwste apparatuur. Onder de naam Duca di Castelmonte produceert deze wijnkelder een complete serie voortreffelijke wijnen van autochtone druivenrassen (o.a. inzolia, grillo, pignatello) en internationale soorten als chardonnay, merlot en syrah. Succesvolle wijnen zijn Cent’Are en Dinari. De smaakstijl varieert van modern fruitig en droog tot krachtig en houtgerijpt.

En dan is er nog een kelder op Pantelleria, een klein eilandje voor de kust van Sicilië, waar hele bijzondere dessertwijnen worden gemaakt: de Passito de Pantelleria.

Welke wijnen passeren de revue tijdens deze proeverij?

  • Cent’Are Grillo – Sicilia
  • Tenute di Familia Il Salinaro Grillo – Sicilia
  • Tenute di Familia Kelbi Catarratto – Terre Siciliane
  • Cent’Are Nero d’Avola - Terre Siciliane
  • Tenute di Familia Gazzerotta Nero d’Avola - Terre Siciliane
  • Tenute di Familia Rinazzo Syrah - Terre Siciliane
  • Ulysse - Etna Rosso
  • Tripudium Rosso - Terre Siciliane
  • Marsala Superiore Riserva Oro
  • Marsala Superiore Rubino

Deze wijnproeverij is kost € 5,- p.p.

Wilt u deelnemen aan deze proeverij dan kunt u zich opgeven in de winkel of per mail info@bockje.nl of u kunt hier online een eentreebewijs bestellen.

We zien u graag op 22 november. Aanvang 20.00 uur in de Partykelder van ’t Bockje Brink 2 Bathmen.

U kunt de whisky proeverij hier in uw agenda zetten.

« Terug