Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Openingstijden

Ma: winkel gesloten / shop closed
Di: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wo: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Do: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Vr: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Whiskyproeverij vrijdag 12 april a.s. vanaf 20.00 uur in de Partykelder

kintra-logo-pano.png

Na een lange tijd van corona en verbouwen is het dan weer zo ver.

Op 12 april vanaf 20.00 uur organiseren we weer een unieke whiskyproeverij.
Dit keer met Erik Molenaar van Kintra Spirits uit Deventer.

Kintra Spirits is een Nederlandse onafhankelijke bottelaar van sterke dranken en importeur/distributeur van diverse Schotse en Ierse Whiskies, verschillende Gin’s en Rums en tevens Franse Cognac, Armagnac en Champagne. Het bedrijf is sinds 2016 gevestigd in Deventer. De naam is afgeleid van een iconische plaats op het Schotse eiland Islay.

U kunt Kintra Spirits onderandere kennen van:


Kintra Single Cask Collection

De Kintra Single Cask Collection is een lijn onafhankelijke bottelingen van bekende en minder bekende Schotse distilleerderijen. Elk vat wordt door ons zelf geselecteerd en biedt een uniek profiel van de specifieke distilleerderij. In deze collectie bottelen we ook blended malts en single grain-expressie. Alle expressies zijn op vatsterkte, hebben hun natuurlijke kleur en hebben geen koude filtratie ondergaan. Het zijn altijd limited editions, omdat de vaten die we kopen niet een onbeperkte hoeveelheid vloeistof bevatten. De Kintra Single Cask-collectie kan een goede aanvulling zijn op de “Independents” in uw winkel. Een Nederlandse selectie van (voornamelijk) Schotse Single Malt Whisky zal veel Malt-liefhebbers aanspreken.

Sample X Rum

De Sample X Rum serie is een eigen onafhankelijke bottellijn die kwaliteitsrums van over de hele wereld presenteert, gebotteld op vatsterkte en (zoveel mogelijk) natuurlijke kleuren en zonder toegevoegde zoetstoffen. Alleen Single Estate en Single Cask… Omdat liefhebbers van Single Malt Whisky op zoek zijn naar alternatieven, wordt deze categorie rum steeds populairder. Wij brengen deze Rums het hele jaar door naar vele (whisky)festivals en de meeste mensen zijn aangenaam verrast door de kwaliteit en het brede scala aan smaakprofielen die deze Rums te bieden hebben. Neem contact met ons op voor de nieuwste beschikbare uitingen.

Sample Eleven Blended Rum

Onze eigen blended rum gecreëerd door Jürgen Vromans (The Whisky/Rum Mercenary) & Erik Molenaar (Kintra Spirits). Met onze gecombineerde ervaring in de selectie van single cask-rums hebben we onze eigen rum vol karakter gecreëerd. Heerlijk om puur te drinken of om in een mix te gebruiken. Sample Eleven Blended Rum is een blend met een combinatie van precies de juiste hoeveelheid fruitigheid, kruidigheid en Jamaican Funk….met een mooie lange afdronk. Gemaakt met rum uit Panama, Guyana, Barbados en de Dominicaanse Republiek, allemaal tussen de 2 en 5 jaar oud. Vervolgens werd wat ongerijpte Jamaicaanse pure pot still rum toegevoegd. Geniet van Sample Elf Blended Rum! – Zacht maar krachtig!

Wagging Finger

Kintra Spirits is officieel onderdeel van Wagging Finger BV. En Wagging Finger is onze eigen distilleerderij in Deventer. In de distilleerderij produceren wij diverse soorten Gins, Jonge Genever, Oude Genever en eigen Whisky.  De Wagging Finger-portefeuille wordt steeds groter. Wagging Finger staat voor de traditionele, nuchtere Nederlandse houding. We volgen de laatste rage niet… we doen geen hipsterdrankjes… we voldoen niet aan de moderne marketingnormen. Alles wat we doen wordt uitgevoerd onder het toeziend oog van onze betovergrootmoeder Willemijn. Als ze het niet goedkeurt wat we doen… zal ze meewarig het hoofd schudden…. Wanneer dit u aanspreekt  en denkt dat de Wagging Finger producten een mooie toevoeging kunnen zijn in uw winkel of restaurant/bar, neem dan contact met ons op! Of  bezoek hier de Wagging Finger website!

Golden Cask

De Golden Cask-serie is het label voor de onafhankelijke Single Malt Whisky-releases van The House of Macduff. Voor elke expressie selecteren Jane Macduf, haar zoon Iain een single cask whisky en bottelen deze op vatsterkte, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Kintra Spirits is de exclusieve importeur van Golden Cask in Nederland. Ze hebben de afgelopen jaren een aantal echte pareltjes gepresenteerd. Macduff 33 en 35 jaar oud, Bunnahabhain 28 jaar, Benrinnes 21 jaar…. maar ook jongere whisky’s die absoluut schitterend zijn: Miltonduff 8y, Craighellachie 10y, Longmorn 9y etc etc. Een paar keer per jaar volgen er nieuwe releases. 

The Three Stills Company

The Three Stills Company produceert de Lower East Side Blended Malt en Clan Fraser Blended Scotch Whisky. Als belangrijkste eigenaren van de Borders Distillery in Hawick, Schotland, zullen zij de komende jaren de Borders Distillery-producten (geopend in april 2018) op de markt brengen. Ze produceren met hun William Kerr Borders Gin. Een Gin gedistilleerd uit de New Make Spirit die ze gebruiken voor hun Whisky. Het heeft een aardse, moutige ondertoon onder de invloeden van jeneverbes en citrus. Inmiddels is ook de voortreffelijke Puffing Billy Vodka aan het assortiment toegevoegd. Kintra Spirits is exclusieve importeur voor deze merken in Nederland.

Pierre Lecat Cognac

Deze kleine familiewijngaard in Saint Fraigne voorziet oorspronkelijk sinds het midden van de jaren zeventig de grotere cognacproducenten in de regio van wijnen van hoge kwaliteit. De boerderij verbouwt zo’n 20 hectare Ugni Blanc-, Colombard- en Folle Blanche-druiven voor hun Eau de Vie. Tegenwoordig wordt het grootste deel van hun productie gebruikt voor hun eigen merk Cognac…Pierre Lecat, genoemd naar de plaatselijke horlogemaker die vroeger in het dorp woonde. De wijnen worden ter plaatse gedistilleerd in hun eigen 40 jaar oude Charentais Alambic en het distillaat wordt vervolgens voor maximaal 20 jaar en langer in Franse eikenhouten vaten te rusten gelegd. De Lecat Cognacs worden gebotteld vanaf 3 jaar tot 23 jaar als VS Instinct, VSOP experience en XO memoire nadat de verschillende vaten zijn gemengd om het onderscheidende karakter te creëren. De Lecat Allure is een limited edition cognac gebotteld uit 2 speciaal hiervoor geselecteerde vaten. Oplage van 1000 flessen per release. 

 Domaine UBY Armagnac

Domaine UBY ligt in de regio Gascogne in Frankrijk. Het is een familiebedrijf dat Wijn en Armagnac produceert. Het assortiment UBY Armagnac is gemaakt van zowel de Ugni Blanc- als de Folle Blanche-druiven en gedistilleerd in de wijngaard zelf. Ze rijpen in Franse eikenhouten vaten om de “eau de vie” te ontwikkelen tot de edele amberkleurige Armagnac. 

Armagnac “UBY OAK” heeft gerijpt in 3 verschillende soorten vaten en is gemaakt van 50% Baco- en 50% Ugni Blanc-druiven. De UBY OAK is 100% biologisch en kan omschreven worden als “een nieuwe generatie Armagnac”. Recente toevoeging aan het UBY OAK-assortiment is de nr. 12. Gebotteld na 12 jaar rijping in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Een zeer luxe, goed uitgebalanceerde drank.

Currach Irish Single Malt Whiskey

Currach Single Malt Irish Whiskey is een echte innovatie in de whiskywereld en de eerste die is gefinisht in vaten die tijdens het inbranden met zeewier zijn verrijkt – onze eerste expressie gemaakt met Irish Atlantic Kombu Kelp Seaweed en onze tweede expressie gemaakt met Atlantic Wakame Seaweed. Ontdek ook de exclusieve Single Cask expressies! 

Limavady Irish Single Barrel Whiskey 

Met een knipoog naar het verleden en een geweldige visie voor de toekomst. Darryl McNally vervult zijn levenslange droom om zijn eigen uitzonderlijke whisky te maken. Hij combineert de precisie van een whiskymeester en de geest van rijke historie van Limavady. 

Limavady zal serieuze whiskyliefhebbers bekoren maar is ook de fles die je pakt met wie je ook om tafel zit. Een fijne Single Malt met een korte finish op PX vaten. Per vat gebotteld en dus varieert de Limavady een klein beetje in z’n smaakprofiel afhankelijk van welk vat er gebotteld wordt. 

Silkie Peated Irish Whiskey

Net zoals Donegal vaak wordt gezien als een apart land, zijn de merken van Sliabh Liag opzettelijk uitdagend en proberen ze heel anders te zijn. De filosofie is simpel: distillaten en recepten die gebaseerd zijn op een sterke lokale herkomst en die de moeite waard zijn om over te praten; opvallende ontwerpen die de standaard conventies. Legendary, Dark en Midnight…allemaal met een “peated” inslag. Met rijpingen op een scala aan verschillende vaten. Laat je verrassen!

McConnell’s Irish Whisky

McConnell’s was de naam die whiskyliefhebbers over de hele wereld al meer dan 150 jaar in verrukking bracht. Nu is de legende herboren. Trots gevestigd in Belfast!

‘McConnell’s 5 Year Old’ werd voor het eerst opgericht in 1776 in Belfast en was al meer dan 150 jaar een enorm succesvol merk. Nu bloeit het merk weer en is het team van Belfast Distillery Company druk met “Restoring The Legend”. De broers John en James McConnell zouden blij zijn dat het bedrijf dat ze jaren geleden in Belfast hebben opgebouwd een ongekende revival meemaakt. McConnell’s, 5 jaar oud, is een fijne mix van Ierse malt – en grainwhisky’s die zachtjes zijn gerijpt in bourbonvaten, waardoor prachtige tonen van vanillezoetheid, rijp fruit, butterscotch en peperkruiden ontstaan. De Sherry Cask is verrijkt met 10 maanden extra rijping op prachtige Spaanse Oloroso Sherry vaten voor een extra verdieping met rozijnen, vijgen en donkere chocolade.

HYDE Irish Whiskey

HYDE Irish Whiskey is een meermaals bekroonde premiumreeks Ierse whisky die tot in de perfectie is gerijpt en afgewerkt in het prachtige landschap en het gematigde klimaat van West Cork, Ierland. De HYDE-familie rijpt al meer dan twaalf generaties, sinds 1640 Ierse whisky. Bij HYDE is ons motto “het draait allemaal om het hout”. We selecteren met de hand alleen de allerbeste eikenhouten vaten van over de hele wereld om onze whisky te laten rijpen. Onze focus ligt op de kunst van houtbeheer en vatrijping om een ​​uitzonderlijke, handgemaakte Ierse whisky in kleine batches te creëren.

W.D. O’Connell Whiskey Merchants

Diep van binnen is Daithí O’Connell een avonturier. Zijn passie voor cultuur en reizen heeft hem van Ierland naar Australië, Hong Kong en Dubai gebracht. Met tientallen jaren ervaring in eten en drinken op drie continenten bracht Daithí’s liefde voor Ierland en whisky hem terug naar County Waterford en het  hoofdkantoor in Kilmacthomas. Het bedrijf is gebaseerd op de tradities van Ierse whisky. Onafhankelijke bottelaars speelden een sleutelrol in het verhaal van de oorsprong van Ierse whisky. Zij zijn blij om dat erfgoed nieuw leven in te blazen en oude whiskyfans en nieuwkomers te verbinden met distillaten die ze nergens anders kunnen krijgen. Van onze whisky’s kun je het beste genieten zolang je maar met vrienden bent, een verhaal deelt en je volgende avontuur plant.

J. Rose Italian Gin

Een unieke Italiaanse gin die alle ogen op zich gericht heeft door haar bijzondere verschijning. Het zijn niet alleen de kunstwerken  van Milo Manara die op het label prijken en de aandacht trekken.  Het is ook het materiaal waarmee deze labels (handmatig) worden gemaakt. J.Rose Gin heeft een fascinerende geschiedenis die zijn oorsprong vindt in Puglia bij een textuurbehangproducent. Recentelijk heeft deze gin haar stappen ook op Nederlandse bodem gezet en wij kunnen niet wachten om jou kennis te laten maken met deze gin. J.Rose Gin is echt een ondeugend pareltje!

Comtesse Gerin Champagne

Het enige niet-distillaat in ons assortiment…

Comtesse Gérin treedt in de voetsporen van haar nobele voorouders op het beroemde land waar we de tijd zijn gang kan gaan. De wijngaard en de champagnes bevinden zich in het hart van het champagne-erfgoed en maken deel uit van de voortdurende zoektocht naar zeldzame kwaliteit, die al door vele onderscheidingen is gewaardeerd. De kelders, die in de steen zijn uitgegraven, bevatten schatten die het resultaat zijn van duurzame teeltmethoden, rijpheidscontroles, handmatige druivenoogsten en van een vinificatie per perceel. Ze vertrouwen op het verleden om de schatten van morgen te creëren.

Peyrat Cognac en Villa No.16 Whisky

Peyrat Cognac, opgericht door Henri Peyrat in 1920, dankt zijn intrinsieke karakter aan de gehechtheid van de familie aan hun plaats van herkomst: het Franse platteland van de Corrèze. Vandaag de dag bevestigt dit Cognachuis, onder leiding van Clémence en Édouard Peyrat, de vierde generatie van deze hartstochtelijk toegewijde familie, haar toewijding aan de principes van traditionele ervaring die generaties lang zijn ontwikkeld om uitzonderlijke Cognacs te creëren die terroir en een unieke levensstijl uitdrukken.

Villa no. 16, de whisky van Maison Peyrat!
Ergens tussen de warme zon van de Atlantische kust en de koele wijngaarden van de Charentes vind je Villa nr. 16, een unieke whisky die wordt geproduceerd, gerijpt en gedistilleerd in Frankrijk.

Gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gedurende 3 jaar, daarna nog een periode bewaard in Cognac- en Pineau des Charentes-vaten, heeft het een rijk en krachtig aromatisch profiel en een diep, uitgebalanceerde geur. Deze uitzonderlijke single malt is rijk, genereus en gastvrij, met tonen van gemoute Franse granen, vanille en subtiel geroosterd eikenhout, met hints van subtiel fijne en fruitige accenten van Pineau

Dràm Mòr Single Cask Scotch Whisky en Dumbarton Rock Blended Malt 

Dràm Mòr is een onafhankelijke bottelaar van sterke dranken, opgericht in 2019 door het echtpaar Kenny en Viktorija Macdonald. Het bedrijf begon als exportagentschap voor Schotse merken, maar toen de vraag naar onafhankelijke, hoogwaardige sterke dranken toenam, besloten ze dat het tijd was om de wereld van het onafhankelijk bottelen te betreden. Ze leveren op maat gemaakte single cask-spirits aan 14 landen over de hele wereld en zijn verheugd om de zakelijke portefeuille uit te breiden met een reeks sterke dranken en zorgvuldig geselecteerde whisky’s.  Bij Dràm Mòr hebben ze niet alleen een talent voor het vinden van de juiste spirit, maar zijn ze ook trots op hun vat selectie. 

Wij geloven dat we uniek zijn bij Dràm Mòr omdat we geen vooroordelen hebben over andere distillaten. We weten dat sommigen de deugden van Schotse whisky zullen verheerlijken, anderen zijn dol op rum, Armagnac is de beste drank ter wereld, net als Cognac en Bourbon, en iedereen heeft gelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat alles wat uit een vat komt echt uniek, uiterst verrukkelijk en vooral interessant kan zijn. Met deze open mentaliteit zoeken en bottelen we dag in dag uit het unieke, prachtige en fascinerende.

Dumbarton Rock is een rijke en veelzijdige spirit, gecreëerd met een perfect uitgebalanceerd smaakprofiel dat elegante Schotse whisky-smaken aan cocktails toevoegt of perfect op zichzelf te drinken is.

FABLE Whisky 

Een prachtige serie Schotse Single Malt Whiskies samengebracht onder 11 labels die bij elkaar het verhaal vertellen van de “Ghost Piper of Clanyard Bay”.  Dit is het eerste verhaal dat door de mensen achter FABLE naar Whisky is vertaald. Het volgende verhaal zal zich zeer waarschijnlijk in 2024 aandienen…

Lady of the Glen Scotch Single Malt Whisky en Dalgety 

Lady of the Glen is een onafhankelijke bottelaar die internationale whiskyliefhebbers een exclusieve smaak van traditionele Single Malt geeft. In werkelijkheid betekent dit dat we deels detective en een beetje goochelaar zijn bij het zoeken, verkrijgen en verzorgen van zeldzame single malt whisky’s van onafhankelijke distilleerderijen in heel Schotland, en er iets speciaals van maken door middel van traditionele bottel technieken. Alle releases van het merk Lady of the Glen worden met de hand gebotteld op natuurlijke vatsterkte, zonder enige koude filtering of kleuring, wat betekent dat de oorspronkelijke smaak onaangetast blijft en de eindsmaak puur, vol en altijd uniek is. Elke fles krijgt, naast het kenmerkende bloemenetiket en de whisky, een met de hand gedetailleerd nummer, waardoor de flessen net zo individueel zijn als de whisky die ze bevatten. Lady of the Glen-whisky’s zijn een eerbetoon aan de lange traditie van onafhankelijk bottelen in Schotland en van uitstekende en ongehaaste technieken die een product creëren dat zowel zeldzaam als speciaal is.

“Art of Whisky” House of McCallum

Kunst en het creëren van whisky zijn twee passies die Anthony McCallum heeft. Zijn liefde voor Schotse kunst en lokale kunstenaars van alle leeftijden en stijlen, en die vaak van whisky houden, brachten hem  op het idee om zijn whiskycreaties te gebruiken en elk van hen te associëren met een Schotse kunstenaar. Elke fles en verpakking vertelt het verhaal van het schilderij, de kunstenaar en de whisky. Het werk met de kunstenaars zal worden voortgezet via de marketing van het merk en heeft tot doel elk van hen een internationaal platform te geven om reclame te maken voor hun kunst. Elk kunstwerk illustreert ook het karakter van de whisky erin.De whisky’s zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun unieke smaak en karakter, hun bijzondere rijping en afwerking, versterkt door de beelden van de kunstenaars, die de identiteit van de verschillende sterke dranken verder tot uitdrukking brengen. Er zijn 5 standaard releases allemaal op 43,5% gebotteld en een steeds wisselend aantal Vintage Single Cask releases is een zeer aantrekkelijke verpakking. 

De whiskyproeverij wordt georganiseerd op
vrijdag 12 april 2024
vanaf 20.00 uur in onze Partykelder.
De kosten voor deze proeverij zijn €25,- per persoon.

Bestel uw ticket via onderstaande link :

https://www.bockjebathmen.nl/nl/webshop/149128/entreebewijzen/842211/tickets-whiskyproeverij

We zien u graag op 12 april

« Terug