Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

Tijdens de lockdown zijn wij gewoon geopend / We are normally open during the lockdown.

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Fine Taste Good Living

Gemarineerde zalm in Schotse whisky

Whiskytip: Glen Talloch Whisky

Ingrediënten 4 personen

  • 400 g zalmfilets zonder vel en dik gesneden
  • 6 eetlepels Glen Talloch whisky
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 1 bosje anijs
  • 6 takjes bieslook
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 eetlepels dikke verse room
  • zout en peper
  • crackers

Voorbereiding

  • Leg de zalm een uur in de diepvries en snijd hem dan in fijne plakjes.
  • Leg die op een grote schotel en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  • Giet er whisky en citroensap over en voeg er zout, peper, fijngehakte bieslook en een beetje fijngehakte anijs aan toe.
  • Leg er huishoudfolie over en laat 3 uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

  • Meng de room en de ciderazijn in een slakom.
  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
  • Snijd de komkommers vervolgens in fijne plakjes en schep in de slakom.
  • Voeg de rest van de fijngehakte anijs toe, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.

Geniet en eet smakelijk!

« Back