Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

T Bockje
Brink 2
7437 AM BATHMEN

Opening hours

Mon: winkel gesloten / shop closed
Tue: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Wed: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Thu: 09.00-12.30 & 13.30-18.00
Fri: 09.00-12.30 & 13.30-20.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: winkel gesloten / shop closed

't Bockje úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Brouwersnos Frolijke Frans Pale Ale

Brouwersnos Frolijke Frans Pale Ale
Groenlo heeft een eeuwenlange zeer sterke verbondenheid met bier.
Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt hier pas in paniek als het bier op is. Gelukkig is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös.

Het ontstaan: van idee tot plan
Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. En niet zo’n beetje ook. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en zeker ook de vele toeristen. Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana. Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. Jos hoefde niet lang na te denken over deze unieke kans. En zo geschiedde.
We brouwen met de modernste technologie, maar met gevoel voor ambacht en authenticiteit. In brouwerij Brouwersnös worden de speciaalbieren gebrouwen en vergist volgens de eeuwenoude methode van open vergisting in grote open kuipen. Het is een bewerkelijke manier van vergisting. Dagelijks schept de brouwer met een grote lepel de prachtige laag gist van het bier af.

Wat maakt onze bieren uit Groenlo zo bijzonder en zo lekker? We laten al onze bieren drie keer vergisten. Zeer uitzonderlijk! De eerste vergisting is de reeds genoemde ambachtelijke bovenvergisting in open gistkuipen. Hierdoor ontstaan intensieve aroma’s. Hierna vindt vergisting plaats in gesloten tanks waardoor ons bier wordt verrijkt met natuurlijk koolzuur. Dat zorgt voor een fijne schuimkraag en kleine belletjes. Tenslotte de hergisting op fles en fust waardoor onze bieren langer fris en vol van smaak blijven.
Proost, laot ut oe smaak’n!
Het Frolijkste bier van Nederland. Bier met een knipoog. Kleine Frans is als jongste telg van een zeer bekende brouwersfamilie ooit in een ketel gevallen met een soort toverdrank, maar dan nog véél lekkerder, namelijk heerlijk schuimend bier. Sindsdien is Frans ongekend Frolijk geworden en gelukkig ook gebleven! Wil jij zelf deze uiterst Frolijke ervaring ook eens meemaken, probeer dan deze Frolijke Frans vanwege zijn zeer prettige smaakbalans: heerlijk fris en fruitig, ietsje bitter met nuances van mandarijnen. Daar word je toch blij van! Proost! Laot ‘t oe smaak’n!
€ 2.47
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
The Netherlands
Volume
33 CL
Taste
Fris met tonen van mandarijn
Finish
Korte frisse afdronk
Post a review